top of page
Danışmanlarımız

Danışmanlarımız

OPAL Yönetim Danışmanlığı Ltd.Şti. bünyesindeki danışmanlara ilişkin bilgiler aşağıda verilmektedir.

Cahit Alıravcı

1957 yılında Ankara'da doğan Alıravcı, 1977'de Kadıköy Maarif Koleji'nden, 1981'de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 37 yılı aşan iş hayatında önce profesyonel sonra serbest olarak çalışmalar yapan Alıravcı, YDD Yönetim Danışmanları Derneği ve KALİD Kadıköy Maarif Koleji Mezunlar Derneği üyesidir. Evli olan Alıravcı, İngilizce bilmektedir.

Profesyonel Çalışmaları

1983-85 arasında STFA İnşaat A.Ş.'de Organizasyon ve Sistem Uzmanı, 1985-86 arasında İstanbul Metrosu ve Boğaz Tüp Geçit Projesi'ni hazırlayan 2 Amerikan ve 3 Türk şirketinden oluşan Konsorsiyum'da Mali ve İdari İşler Müdürü, 1986-95 arasında H.Ö.sabancı Holding A.Ş.'de sırasıyla Proje Uzmanı, Proje Kıdemli uzmanı, Planlama ve Yatırımlar Daire Başkan Yardımcısı ve en son Mali İşler ve Finansman Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Serbest İş Hayatı

Alıravcı, 1995 yılında Opal Yönetim Danışmanlığı Ltd.Şti.'ni kurarak yönetim danışmanlığına başladı. 2011 yılında, biyogaz (yenilenebilir enerji) konusunda yatırım yapmak üzere kurulan Opal Enerji ve Gübre Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin kurucu ortağı oldu ve 2011-16 arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Opal Enerji A.Ş.'nin iştiraki olarak, Afyonkarahisar ilinde 4 mW gücünde biyogaz enerji santralı kurarak elektrik ve organik gübre üretmeye başlayan Afyon Enerji ve Gübre Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin 2011 yılında kuruluşundan itibaren ilk 4 yıl süresince Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. 

Alıravcı, halen Yönetim Danışmanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Çalışma Yaptığı İş Alanları

Alıravcı'nın bugüne kadar gerek profesyonel yönetici gerek yönetim danışmanı ve iş sahibi olarak tecrübe sahibi olduğu iş alanları özetle şu şekildedir;

 

Sektörler: Holding ve Grup Şirketleri, Lastik Sanayi, Çimento Sanayi, Porselen-Seramik Sanayi, Ambalaj Sanayi, Cam Sanayi, Turizm ve Otelcilik, Ayakkabı ve Ayakkabı Yan Sanayi, Mağazacılık, Dış Ticaret, Yenilenebilir Enerji (biyogaz), İnşaat ve İnşaat Yan Sanayi.

İş Konuları: Stratejik Yönetim ve Planlama, Organizasyon ve Yeniden Yapılanma, Yatırım Çalışmaları (sektör araştırma ve analizleri, fizibilite etüdleri), Finansman Yönetimi, Finansal ve Ekonomik Analiz, Şirket Değerleme, İnsan Kaynakları Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Mağaza Yönetimi ve Franchising, Aile Şirketleri Yönetimi, Kurumsallaşma Çalışmaları.

 

Çeşitli gazete ve dergilerde yönetim ve yöneticilik hakkında yazıları yayımlanan Alıravcı, Vizyon ve Stratejik Planlama, Ekonomik Kriz Tehditi ve Şirketlerde Kriz Yönetimi, Liderlik ve Yöneticilik gibi vizyon ve yönetsel becerileri geliştirmeye yönelik seminerler vermiştir. 

Tuğrul Durakbaşa

1958 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Durakbaşa, 1977'de Kadıköy Maarif Koleji'nden, 1986'da (Almanya) Clausthal Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Evli olan Durakbaşa, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

İş hayatına Tokar A.Ş.'de Proje Mühendisi olarak başlayan Durakbaşa daha sonra TEM Temsilcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de çalıştı.

1991-99 arasında Arçelik A.Ş.'de çalışan Durakbaşa, sırasıyla Araştırma Mühendisi, Araştırma Uzmanı ve Uygulama Yöneticiliği görevlerinde bulundu. Uzmanlık konusu Titreşim ve Akustik olan Durakbaşa, ürünlerin titreşim ve gürültü denetimi üzerinde çalıştı, Titreşim ve Akustik Birimi'nin liderliğini yaptı ve Arçelik Araştırma Merkezi Titreşim ve Akustik Laboratuvarı'nın kurulmasında öncülük etti. Araştırma Mühendisliği ve Uzmanlığı devrelerinde ürün geliştirme kalite kontrol projelerine liderlik yaptı. Bu süreçte, bir Eureka Projesi olan QUACIS'in (Quality Control Information System) liderliğinde bulundu ve uluslararası proje deneyimi kazandı.

Uygulama yöneticiliği sırasında, proje portföyü yönetiminin etkinleştirilebilmesi için yeni bir proje yönetimi sistemini devreye alan Durakbaşa, teknoloji, proje ve performans yönetimi konularında stratejik yönlendirme de dahil olmak üzere çalışmalar yaptı.

Proje portföyündeki MQM-MCM (Motor Quality Monitor-Motor Condition Monitor) projesinin yapılabilirlik çalışmalarının dünya çapında teknolojik ve ticari bir başarıyı işaret etmesi üzerine kurulan Artesis Teknoloji Sistemleri A.Ş.'nin kuruluşunda görev alan Durakbaşa, daha sonra Satış ve Pazarlama Yöneticisi olarak görevini sürdürdü. Artesis bünyesinde ham bilginin teknolojiye ve satılabilir ürüne dönüşmesi süreçlerini yaşadıktan sonra teknoloji satışı, ürün pazarlama stratejilerinin oluşturulması, satış ve satış sonrası hizmetlerin yürütülmesi konularında deneyim kazandı.

Durakbaşa, Türk Akustik Derneği ve KALİD (Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği) üyesi olup sözkonusu derneklerin yönetim kurullarında görev almıştır. Durakbaşa ayrıca, TADEV (Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı) ve VDI (Alman Mühendisler Birliği) üyesidir.

Durakbaşa'nın titreşim ve akustik, kalite güvence, kestirimci bakım, teknoloji yönetimi ve snayi-üniversite işbirliği konularında çeşitli ulusal ve uluslararası makaleleri ve uluslararası konferanslarda sunduğu tebliğleri bulunmaktadır. Durakbaşa, SİU (Sinyal İşleme ve Uygulama) ve Akustik Kongreleri'nde Oturum Başkanlıkları yapmıştır.

Durakbaşa'nın Mekanik Cihazlar için Kalite Kontrol ve Elektrik Motorları için Model Bazlı Hata Tespiti konularında buluş ödülleri bulunmaktadır. Adı geçen son konuda uluslararası patentin buluşçularından da birisidir.

Durakbaşa, 2012-2016 yılları arasında, Opal Enerji A.Ş.'nin iştiraki olarak, Afyonkarahisar ilinde 4 mW gücünde biyogaz enerji santralı kurarak elektrik ve organik gübre üretmeye başlayan Afyon Enerji ve Gübre Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de Genel Koordinatör olarak görev alarak tesisin yatırım ve devreye alma çalışmalarını yürüttü. 

Durakbaşa halen OPAL bünyesinde Şirketlerde Stratejik Teknoloji Yönetimi, Proje Yönetimi, Performans Yönetimi, Buluşçuluk, Fikri Mülkiyet Yönetimi, Yenilikçi Ürün Geliştirme, Eşzamanlı Mühendislik konularında danışmanlık ve eğitim çalışmalarını sürdürmektedir.

bottom of page